Janine de Jong - Blokfluitles Blokfluitles

Iedere belangstellende, ook kinderen vanaf 6 jaar, of soms zelfs iets jonger, kan zich aanmelden voor de blokfluitlessen. Een goed idee, want blokfluit is een prima instrument om mee te beginnen, en je kunt er ook heel ver mee komen. Bovendien leer je gelijk noten lezen en allerlei algemene dingen over muziek die later goed van pas komen bij eventueel overstappen naar een ander instrument.

Beginners en gevorderden, kinderen en volwassenen krijgen in alle lesvormen met plezier les van de ervaren blokfluitdocent Janine de Jong. Blokfluitles geven is een prachtig vak vanwege de zoektocht naar muziek en vaardigheden die je met iedere leerling maakt.

Lesgeven

Voor individueel les, duo’s of kleine groepen kun je bij Blokfluit en meer terecht. Er wordt ook samengespeeld, bijvoorbeeld op de jaarlijkse uitvoering, waar alle leerlingen aan mee kunnen doen. We komen dan de hele blokfluitfamilie tegen, van de kleine sopranino tot de grote basblokfluit.

Kinderen beginnen op de sopraanblokfluit, die het meest bekend is. Volwassenen kunnen eventueel ook beginnen op de altblokfluit, die één maat groter is, want hun handen zijn daar groot genoeg voor. Op alle soorten en maten blokfluiten kun je leren spelen bij mij op les. Ook wordt je regelmatig begeleid door mij op de piano.

Tijdens de lessen maken we onder andere gebruik van soundtracks om mee samen te spelen. Leerlingen die regelmatig thuis oefenen kunnen na een half jaar al een kerstliedje spelen en iets later ook bekende nummers.

Beluister hier een geluidsopname van samenspel:
Tarieven

Voor kinderen is het lesgeld 40 euro per maand, voor wekelijks een half uur privéles.
Duo-les voor kinderen is 31 euro per maand per leerling.

Volwassenen leerlingen betalen 16 euro voor 30 minuten.
Neem gerust contact op en ontdek dat blokfluitles veel mogelijkheden geeft en niet duur hoeft te zijn.


Reviews

Lianne (6 jaar)
"Ik vind het altijd leuk om naar mijn blokfluitles te gaan, omdat Janine goed kan lesgeven en ze maakt het altijd leuk met een spel etc. En ook omdat ik in korte tijd veel geleerd heb."

Willemijn (11 jaar)
"Ik vind het erg leuk op blokfluitles. Juf Janine kan goed uitleggen en daardoor snap ik ook de moeilijke stukken beter."

Mieke Hagg (69 jaar)
"Ik mag al meer dan 20 jaar les hebben bij Janine nadat zij eerst mijn dochter jarenlang les gegeven heeft. Janine is persoonlijk betrokken en positief ingesteld, wat zich uit in het geven van complimenten. Daarmee stimuleert ze enorm en zorgt ze voor plezier in het (samen) musiceren. Ze probeert ook altijd tips te geven waarmee je verder kunt komen.
Bedankt Janine en ik wens je nog veel tevreden leerlingen."


Een dag zonder muziek, is een dag niet geleefd!